Простий бісквітний торт

Бісквітний торт

Пропоную вам приготувати смачний торт без молочних продуктів, а крем без яєць. Він відмінно підійде для домашнього чаювання. Дуже простий у приготуванні, але від цього не менш смачний. Такий тортик можна і до приїзду гостей спекти, він не залишиться без уваги. Бісквіт виходить ніжний і пористий, а простий крем робить тортик по особливому домашнім.

Необхідні продукти:

  • 5 курячих яєць
  • 180 грам пшеничного борошна
  • 180 грам цукру
  • дрібка солі
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 500 грам яблучного повидла
  • 200 грам чорного шоколаду
  • горіхи

Як приготувати бісквітний торт

У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо дрібку солі і збиваємо міксером на максимальній потужності 4 хвилини. Потім додаємо цукор і збиваємо ще 2 хвилини.

Просіваємо в масу борошно з розпушувачем, акуратно перемішуємо.

Беремо форму для випічки (22см.), встеляємо пергаментним папером і викладаємо в неї тісто.

Відправляємо бісквіт в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 40-45 хвилини. Готовий бісквіт охолоджуємо на решітці.

У миску кладемо варення, ставимо в мікрохвильовку і нагріваємо до гарячого стану. Додаємо в нього подрібнений шоколад, накриваємо плівкою в контакт і повністю охолоджуємо.

Бісквіт розрізаємо на 3 коржа. Дістаємо крем і збиваємо міксером 3-4 хвилини.

Кладемо на тарілку корж, просочуємо сиропом або лікером. Зверху кладемо крем, потім знову корж і т.д.

Готовий торт змащуємо кремом з усіх боків і присипаємо подрібненими горішками. Готовий торт залишаємо просочитися на 3-4 години в холодильнику. А потім подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар