Найкраще тісто для пишних пиріжків і пирогів

Тісто

Не потрібен навіть розпушувач, тільки натуральні продукти. Таким чином отримуєте, так би мовити повністю натуральний продукт.

З такого тіста виходять дуже пишні печені пиріжки. Тісто повітряне і буквально тане в роті. Начинку ви можете вибирати на свій смак.

Дуже рекомендую цей рецепт і ділюся ним зі своїми читачами

Що потрібно для тіста:

  • 4 склянки білої пшеничної муки вищого сорту;
  • Дві склянки молока 2,5% жирності;
  • 10 грам сухих дріжджів;
  • Три з половиною столові ложки цукрового піску;
  • 100 грам вершкового масла. Я брала Селянське;
  • Два курячих яйця 1С і чайну ложку солі.

Корисна порада! Хочу відразу попередити своїх читачів, якщо ви вирішили спекти домашні пиріжки. В інтернеті можна зустріти рецепт такого тіста для випічки, де вказано кількість цукру, всього одна ложка, а вершкового масла 150 і навіть 200 грам. Це не правильно.

З такою кількістю масла, тісто вийде дуже “важке” і не буде потрібної легкості в структурі, а всього з однією ложкою цукру, воно вийде “несмачне”. В результаті пироги прісні, немає потрібної пишності.

Перевірено на власному досвіді.

Готуємо тісто для пишних пирогів і пиріжків

1) Наливаємо молоко в каструльку і злегка підігріваємо, щоб воно було трохи теплим. Насипаємо в молоко дріжджі і розмішуємо, щоб вони розчинилися, після чого відставляємо в сторону і займаємося іншими продуктами.

2) В окрему мисочку розбиваємо яйця, насипаємо цукрового піску і ложкою розтираємо до отримання однорідної консистенції.

3) Беремо велику миску з високими краями, в якій буде зручно замішувати тісто. Просіваємо в неї борошно.

4) Робимо в середині борошна поглиблення і вливаємо молоко з дріжджами, одночасно починаючи замішувати. Потім вливаємо яєчну суміш, солимо, викладаємо 100 грам вершкового масла (обов’язково розм’якшеного, кімнатної температури). Добре все вимішуємо. Тісто вийде густе і пластичне.

5) Накриваємо рушником і залишаємо приблизно хвилин на 45-60, щоб тісто “дійшло”. Після цього вимішуємо його ще раз, не боїмося, тісто замішується руками. Даємо йому ще раз “дійти” хвилин сорок. Також залишаємо, накривши миску з тістом. Бажано звичайно на цей час ставити його в тепле місце, наприклад біля батареї.

6) Тісто для смачних печених пиріжків готове! Начинки, як я і говорила, вибираєте на свій смак.

Готуйте, а я бажаю всім своїм читачам гарного настрою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар