Один секрет і тісто буде хмара. Просто додайте один інгредієнт

Тісто

Можливо ви стикалися з проблемою неякісного тесту. Не варто рахувати, якщо тісто не вийшло один раз, то й другий не вийде. Просто, необхідно бути уважнішими і стежити за пропорціями продуктів. Також, зробити тісто повітряним та ароматним допоможе один звичайний інгредієнт.

Необхідні продукти:

  • Тепле молоко – 300 мл;
  • Кунжут – 1 ч. л.;
  • Дріжджі сухі – 15 г;
  • Жовток – 1 шт.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Оцет 9% – 1 ч. л.;
  • Цукор – 50 г;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Розпушувач – 1 ч. л.;
  • Соняшникова олія – 50 г;
  • Борошно – 500 г.

Покроковий процес приготування:

Заздалегідь підігріваємо молоко до 40 градусів. У тепле молоко ми висипаємо дріжджі, цукор та сіль, виливаємо соняшникову рафіновану олію, розбиваємо два яйця. Ретельно перемішуємо суміш.

Порційно в молоко висипаємо просіяне борошно. На гірку в молоці, утворену з сипучого продукту, висипаємо розпушувач.

Руками замішуємо тісто. Коли консистенція буде цільною, викладаємо до неї вершкове масло та поливаємо яблучним оцтом.

Масло загортаємо в тісто і продовжуємо замішувати, доки воно не розчиниться всередині. Коли продукти з’єдналися, формуємо колобок та залишаємо його у теплому місці на 40 хвилин. Не забудьте покрити тісто харчовою плівкою або рушником.

Тісто, яке піднялося, ми заново розминаємо та розділяємо на 5-7 маленьких колобків. Ці колобки перед використанням повинні постояти в теплому місці 20 хвилин. Також їх треба накрити харчовою плівкою.

Для запікання булочок помажте колобки жовтком і посипте кунжутом. Випікаємо булочки у духовці, розігрітій до 180 градусів, 25 хвилин.

Один секрет і тісто буде хмара. Просто додайте один інгредієнт

В результаті ви отримуєте смачні та пишні булочки. Тісто також можна не використовувати відразу, а прибрати в холодильник, готувати інші види випічки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар