Тісто на пироги та пиріжки. Без молока та яєць: не черствіє і не сохне

Тісто

Такі смажені на сковороді пиріжки виходять просто дивовижними: тісто на картопляному відварі не вбирає багато олії, довго залишається свіжим, прекрасно тримає форму і не дає протікати рідкій начинці, якщо ви будете робити пиріжки з варенням.

Необхідні продукти:

  • відвар картоплі, огірковий розсіл по 200 мл;
  • борошно, 800 г;
  • сіль та цукор по 1 ч.л;
  • дріжджі, 7 г;
  • крохмаль будь-який, 1 ст.л.

Як приготувати тісто

Охололий картопляний відвар змішуємо з огірковим розсолом.

Додаємо сіль та цукор, дріжджі, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно частинами та крохмаль.

Тісто вимішуємо на столі, поступово додаючи борошно. Масу добре вимішуйте, щоб вона не липла до рук. Борошном сильно забивати не варто, щоб при випіканні пиріжки стали повітряними та пишними. Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину.

Таке тісто може зберігатися в пакеті в холодильнику близько 2 тижнів і при необхідності просто берете порцію та печете, що хочете.

Тісто на пироги та пиріжки. Без молока та яєць: не черствіє і не сохне

Таке тісто можна використовувати для смажених на сковороді пиріжком або запечених у духовці. З нього готують пироги, рулети та іншу здобу з різними начинками на ваш смак. Я іноді роблю просто коржики і подаю їх як хліб.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар