Таке м’ясо можна подати на Новий рік. Готую відразу м’ясо і гарнір

Страви на Новий Рік

Універсальний рецепт м’яса і гарніру. Просто готуємо всі продукти і відправляємо їх в духовку, вона все зробить за нас. Страва підходить і для святкового столу – м’ясо виходить соковитим і ніжним.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • балик – 400 г;
  • картопля – 5-6 шт;
  • гриби – 200 г;
  • помідори – 2 шт;
  • сир – 150 г;
  • сіль, перець, спеції, майонез, соняшникова олія.

Балик (або довгий м’яз спини) – одна з найцінніших частин м’ясної туші. Отримують її шляхом механічної обвалки корейки, відокремлюючи м’язи від ребер і хребта.

Процес приготування

Балик ріжемо шматочками і відбиваємо небагато. Картоплю ріжемо тонкими кружечками.

Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо картоплю, присолюємо.

Зверху кладемо м’ясо і підсолюємо.

Помідори і гриби (відварені) дрібно ріжемо і змішуємо з сіллю, перцем і різними спеціями і майонезом.

Порада: гриби ви можете взяти будь-які на свій смак. Якщо печериці – обсмажте, мариновані – просто ріжемо шматочками.

Викладаємо масу на м’ясо.

Запікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин.

Посипаємо сиром і допікаємо ще 5 хвилин.

Таке м'ясо можна подати на Новий рік. Готую відразу м'ясо і гарнір

Сир ви можете і не використовувати, але коли на м’ясі така рум’яна кірочка, страва виглядає дуже красиво і апетитно.

Можна ще посипати зеленню.

Таке м'ясо можна подати на Новий рік. Готую відразу м'ясо і гарнір

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь