Фаршировані кабачки виходять дуже ароматними, ситними і мега апетитними. Цей ніжний і неповторний смак сподобається абсолютно всім. Ваше оточення з’їсть їх з задоволенням. Зберігайте рецепт і розбавляйте своє меню новими приголомшливими смаками.
Необхідні інгредієнти
- 1 кг кабачків
- 250 гр яловичого фаршу
- 150 гр свинячого фаршу
- 30 гр часнику
- 200 гр моркви
- 400 гр помідорів
- 100 гр ріпчастої цибулі
- 250 мл бульйону (м’ясний або овочевий)
- 1 чайна ложка солодкої паприки
- 10 горошин чорного перцю
- половина чайної ложки чорного меленого перцю
- 3 червоного перцю чилі
- 1 чайна ложка меленого коріандру
- 5 гр свіжого кропу
- 5 гр свіжої петрушки
- півтори чайні ложки солі
- 2 лаврового листочка
- 150 мл води
Фаршировані кабачки: процес приготування
В першу чергу в окрему ємність поміщаємо помідори і заливаємо їх кип’ятком так, щоб він повністю покрив їх. У такому вигляді залишаємо на 10 хвилин.
Потім очищаємо моркву і нарізаємо тонкими півкільцями.
Потім вимити добре кабачки і обрізаємо по обидва боки хвостики.
Тепер очищаємо внутрішність, не доходячи до одного краю. Робимо це дуже акуратно, щоб не пошкодити стінки.
Після закінчення потрібного часу з помідорів знімаємо шкірку і натираємо їх на великій фракції терки.
Після чого додаємо сюди мелений коріандр, солодку паприку, половину чайної ложки солі, горошини перцю і продавлений через прес часник.
Потім подрібнюємо петрушку і кріп. Відправляємо їх до помідорів і вливаємо бульйон. Добре все перемішуємо.
В окремій ємності об’єднуємо два види фаршу і додаємо половину чайної ложки солі. Також сипем 1/3 чайної ложки меленого чорного перцю і вливаємо 100 мл води. Тепер руками добре перемішуємо і додаємо 50 гр дрібно нарізаної ріпчастої цибулі. Знову добре перемішуємо.
Беремо форму для випічки і на її дно розміщуємо трохи підготовленої моркви.
Потім розміщуємо поверх останні 50 гр дрібно нарізаної ріпчастої цибулі.
Тепер кладемо лавровий лист і стручки перцю чилі.
Наповнюємо кабачки підготовленим фаршем і укладаємо в форму.
Поверх розміщуємо решту моркви і цибулі.
Тепер заливаємо все томатною сумішшю і рівномірно розподіляємо її.
Накриваємо кришкою форму і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 60 хвилин.
Після закінчення потрібного часу страву гарячою можна подавати до столу.