Такі закусочні кабачки з помідорами, сиром та часником – це не лише смачно, а ще й красиво. Тому таку закуску можна приготувати на святковий стіл.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кабачки, 2 шт.;
- яйця, 3 шт.;
- сіль, перець, спеції;
- сметана, 2 ст.л;
- борошно, 1 склянка;
- сир твердий, 150 г;
- помідори, 2 шт.;
- часник, 2 зуб;
- зелень.
Процес приготування кабачків
Виделкою робимо надрізи на кабачках і ріжемо їх кружечками досить товстими.
Посипаємо сіллю і залишаємо на якийсь час, потім просушуємо паперовими рушниками.
Яйця перебиваємо зі сметаною, сіллю, перцем, спеціями, ароматними травами та частиною борошна, щоб кляр став густим.
Частину борошна висипаємо у ємність.
Деко застеляємо пергаментом і змащуємо олією.
Кожен кружок кабачка обвалюємо в борошні і потім опускаємо в кляр, викладаємо на лист.
Запікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин.
Сир і помідори ріжемо кубиками, часник та зелень за смаком дрібно січемо.
За 5 хвилин до закінчення запікання посипаємо їх помідорами, сиром, часником та зеленню.
Подаємо кабачки в гарячому або холодному вигляді до м’ясних страв і різних гарнірів, вони виходять дуже ніжними, ароматними і пікантними. Не погано додати до них ще різні соуси.