Пиріг зі звичайного батона в заливці з йогурту – це проста, ситна та смачна страва нашвидкуруч.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- багет чи батон, 1 шт;
- яйця, 6 шт.;
- йогурт, 500мл;
- борошно, 1 склянка;
- розпушувач, 16 г;
- сир тертий 150 г;
- масло вершкове розтоплене, 10 г;
- сіль за смаком.
Процес приготування пирога
Батон ріжемо скибочками.
Яйця збиваємо до однорідності із сіллю міксером.
Змішуємо яєчну масу з йогуртом та борошном, розпушувачем, перебиваємо до однорідності.
Форму змащуємо вершковим маслом і викладаємо шар скибочок батона.
Частину збитої маси виливаємо на скибочки та посипаємо невеликою кількістю тертого сиру.
Викладаємо другий ряд батону, проливаємо їх яєчно-йогуртовою сумішшю та посипаємо сиром.
Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин, до рум’яності та розплавлення сиру.
Такий пиріг можна подавати замість хліба як доповнення до різних нарізок на обід або вечерю. Як перекушування він також підходить.