Суп з кропиви з яйцем і картоплею: відкриваємо сезон

Суп з кропиви з яйцем і картоплею - рецепт приготування Перші страви

Якщо на вашій дачі або городі росте кропива, і ви не знаєте, що з нею робити, обов’язково зваріть суп! Не запізніться спробувати, поки рослина молоденька, ще не пішла в колір. Інакше вона стане грубою і мало апетитною.

Як приготувати суп з кропиви з яйцем і картоплею

Все досить просто і продуктів потрібен мінімальний стандартний набір. Можна і пісний суп зварити, якому я віддаю перевагу, а також і на будь-якому м’ясному бульйоні.

Спробуємо сьогодні на курячому бульйоні. Візьмемо пів кіло курячих ніжок або грудки і відварити до готовності. М’ясо відокремити від кісток і, потім уже, будемо класти в тарілку при подачі.

Кропиви потрібно велика миска. Збирайте тільки верхні ніжні листочки рослини, великі і стеблинки нам не годяться.

Не думайте, що занадто багато: при варінні кропива значно зменшиться в обсязі. Обов’язково вимочіть зелень, щоб видалити пісок і потім промийте в проточній воді, помістивши в друшляк.

І ще нам потрібні будуть овочі: кілька картоплин середньої величини, велика морква і пара головок ріпчастої цибулі.

Не завадять також зелень кропу, петрушки, пір’ячко зеленої цибулі.

Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо, як звикли, будь-якими скибочками.

Цибулину розрізаємо навпіл і потім січемо дрібно ножем.

Моркву краще натерти на тертці, якщо передбачається її попередньо обсмажити, або грубо нарізати, щоб класти в суп сирою.

І, звичайно ж, в цьому супі неодмінно повинні бути присутніми яйця: пара сирих або відварених круто – на ваш смак.

Хтось ще й лавровий лист кладе, але я не люблю перебивати ним аромат кропиви.

Отже, бульйон ми зварили, посоліть його на смак і більше солі нам не потрібно.

Відправляємо в бульйон приготовану картоплю, і поки вона вариться, займемося засмажкою.

На сковороді з розігрітою рослинною олією насамперед починаємо смажити цибулю до тих пір, поки вона розпочне злегка золотитися.

Тепер додамо до неї моркву і смажимо разом хвилини три. Відразу ж завантажуємо цю масу в каструлю картоплею.

Далі підготуємо кропиву. Ми її вже вимили, її колючки стали м’якшими, і не такі страшні, залишилося відірвати листочки і при бажанні можна їх нарізати, але можна навіть маленькі листочки цілком в суп класти. Якщо руки у вас дуже чутливі, надіньте рукавички.

Часто траву цю я ще кип’ятком обливаю. Хоча це не обов’язкова умова, досить буде і кипіння в супі. Завдяки цьому процесу кропива остаточно втратить свою пекучість, так що, їсти її не бійтеся.

Овочі у нас зварені повністю, опускаємо до них всю зелень і даємо закипіти.

У чашці збовтуємо сирі яйця і тоненькою цівкою вливаємо в суп, весь час помішуючи лопаткою.

Білок згорнувся і в принципі, суп готовий. Дайте йому 20 хвилин настоятися під кришкою, перш ніж подавати. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар