Гороховий супчик до обіду

Перші страви

Гороховий супчик – смачна страва, яка знайома багатьом з дитинства. У цьому рецепті я розповім вам, як готувала його моя мама, а тепер готую і я. У супчик ми обов’язково додаємо копчене м’ясо, в цей раз я вирішила додати курячі стегенця, але це може бути і грудка, і сало. Все, що є у вас в холодильнику.

Необхідні продукти:

  • 2 курячі ніжки
  • 2 копчених курячі стегенця
  • 200 грам гороху
  • 1 столова ложка солі
  • 250 грам картоплі
  • 50 грам моркви
  • 50 грам цибулі
  • зелень
  • соняшникова олія
  • сіль, перець за смаком

Як приготувати гороховий суп

У каструлю кладемо курячі ніжки, стегенця, промитий горох і вливаємо воду. Все ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

Відварюємо протягом 20-30 хвилин. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиком.

Через відведений час з бульйону дістаємо м’ясо і кладемо картоплю. Відварюємо 10 хвилин.

Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками і кладемо в сковорідку. Обсмажуємо до золотистості.

Моркву натираємо на тертці і додаємо до обсмаженої цибулі. Все перемішуємо і смажимо до м’якості.

М’ясо відокремлюємо від кісток, нарізаємо невеликими шматочками.

Додаємо в суп зажарку, м’ясо і подрібнену зелень. Все доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар