Смачна, ароматна і ситна східна страва

Перші страви

Кухня Азербайджану дуже смачна, поживна і корисна. Всі страви азербайджанський народ доповнює ароматними спеціями і зеленню. Однією з найсмачніших страв цієї країни вважається Дюшбара – суп з маленькими пельменями. В Азербайджані його прийнято готувати, коли хтось хворіє, оскільки вважається, що він має лікувальні властивості.

Ми вам рекомендуємо приготувати дюшбару, щоб дізнатися що-небудь про культуру іншої країни. А ще це фантастично смачно!

Які інгредієнти будуть потрібні:

  • 600 г баранячих ребер;
  • 200 г селери;
  • Дві цибулини;
  • Одна морквина;
  • 3 л 200 мл води;
  • Два лаврових листки;
  • Одне яйце;
  • 400 г борошна;
  • Сіль і чорний перець в залежності від смаку;
  • Пів кілограма баранячого фаршу;
  • Шафран і кінза в залежності від смаку.

Переходимо до процесу приготування

В першу чергу необхідно зварити бульйон. Взяти каструлю, покласти в неї ребра, очищену морквину, одну цибулину, лавровий лист, залити трьома літрами води і поперчити за своїм смаком.

Смачна, ароматна і ситна східна страва

Помістити на вогонь і після закипання зробити вогонь мінімальним. Варити 3,5 години, не забуваючи прибирати навар. Через 2 години 30 хвилин посолити бульйон. Коли бульйон буде готовий, його необхідно процідити і приправити дрібкою шафрану.

Тепер потрібно замісити тісто. З’єднати борошно з водою, яйцем і дрібкою солі. Вимісити і залишити на півгодини.

Смачна, ароматна і ситна східна страва

У цей час підготувати начинку: в фарш додати дрібно нашатковану цибулю, посічену кінзу, посолити, поперчити і перемішати.

Смачна, ароматна і ситна східна страва

Тісто тонко розкачати і вирізати з нього кружки або квадратики, розмір яких буде близько 2 см. Форму вибирайте самі. На тісто покладіть фарш і зліпіть крихітні пельмені.

Смачна, ароматна і ситна східна страва

Ще раз закип’ятити бульйон, а потім вогонь зробити середньої інтенсивності. Опустити в нього пельмені, помішувати і варити приблизно 5 хвилин після того, як вони спливуть.

На цьому етапі приготування суп не повинен сильно кипіти, інакше він може вийти каламутним.

Розлити по тарілках, прикрасити кінзою і подавати.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар