Шість правил варіння супів. Готування супу – це ціле мистецтво

Перші страви

Я прекрасно розумію, що смак будь-якої страви, не тільки першого багато в чому залежить від того, наскільки правильно ви підходите до готування.

Як завжди Вільям Васильович правий в тому, що приготування супу – це ціле мистецтво, до якого потрібно уважно ставитися.

Крім цього, у нього є деякі правила, дотримуючись яких, у вас точно вийде дуже смачний і ароматний суп:

  • варіть завжди рівно стільки супу, скільки потрібно вам на всю сім’ю, максимум 10 порцій. Чим менше об’єм супу, тим смачніше він виходить;
  • готуємо суп тільки в «правильну» посуді – фарфор, фаянс, емальована каструля. Навіть наші улюблені металеві каструлі без покриття не підходять;
  • у супу має бути все збалансованим – кількість води в кінці варіння по відношенню до інших продуктів складаємо 200 – 250 мл на одну порцію. Також врахуйте, що і як у випадку з холодним, воду не додаємо в суп, скільки спочатку налив в каструлю, стільки і буде.

Дотримуючись цих порад, ви зможете легко впоратися з варінням будь-якого супу.

Крім порад, він ще дає і корисні рекомендації по варінні перших страв:

  • використовуємо тільки свіжі і якісні продукти;
  • завжди ріжемо продукти саме так, як вказується в рецепті;
  • послідовність укладання продуктів в суп, також повинна відповідати рецепту. Всі продукти мають свій період варіння і щоб одні не переварились, а другі не залишилися сирими, кладіть все послідовно;
  • перемішуємо суп, стежимо за тим, щоб він не перекипів, інакше смак буде вже не той;
  • за 3 – 7 хвилин до кінця готування, закладаємо спеції, зелень, ароматні трави.

Знявши каструлю з плити, залишаємо настоюватися трохи, щоб всі смаки стабілізувалися. Також багато хто не радять розігрівати супи – смак буде зовсім іншим, тому готуйте на один раз.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар