Сусідка наготувала безліч смачних страв, салатів і закусок. Стіл прямо ломився від різноманітних страв. Але я помітив, що частіше за все народ тягнеться до однієї страви з курячої печінки. Вирішив спробувати, поки ще було, адже вона буквально розліталась по тарілках, і зрозумів – це любов з першого шматочка! Відразу попросив рецепт у господині і на наступний день вже приготував сам.
Які продукти знадобляться:
- Пів кілограма печінки курячої;
- Одна морквина;
- Одна цибулина;
- Один зубець часнику;
- 60 г масла вершкового;
- 60 мл вершків;
- Перець, сіль в залежності від смаку.
Приступаю до приготування
Починаю з цибулі – дрібненько її шаткую. Морквину теж ріжу маленькими кубиками або можна натерти. Овочі обсмажую.
Дрібненько ріжу часник і всипаю у майже готові цибулю і моркву.
Печінку чищу від прожилок і ріжу на шматочки маленького розміру. Відправляю в сковорідку до овочів.
Смажу 5-7 хвилин, а після закриваю кришкою і тушу 20 хвилин до готового стану.
Потім прибираю сковорідку з плити і не чіпаю, поки печінка не охолоне. Дістаю блендер і печінку з овочами перекладаю в чашу. Вливаю вершки і кладу вершкове масло.
Включаю прилад і подрібнюю все до однорідної консистенції. Перекладаю отриману масу в форму, накриваю кришкою і ставлю на 6-8 годин в холодильну камеру.
Ось так просто можна приготувати смачний паштет з курячої печінки. У магазині такого немає!
Просто намазую шматочок хліба, посипаю зеленою цибулею і насолоджуюся смачним паштетом!