Просто заливаю яловичу печінку кефіром, а потім в духовку. Ніжно та смачно

Другі страви з печінки

Печінка є дуже смачним та корисним продуктом, який не можна виключати з раціону харчування. Однак, багато людей гидують печінкою, тому що вважають її несмачною та сухою. Вся справа у правильному приготуванні печінки. Якщо дотримуватися простих правил, субпродукт стане однією з улюблених страв на столі.

Інгредієнти для печінки в кефірі:

  • Яловича печінка – 800 г.;
  • Сіль – 0,3 ч. л.;
  • Кефір – 300 мл.;
  • Мелений перець – дрібка;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Соняшникова олія – 2 ст.л.

Приготування печінки в кефір

По-перше, ми промиваємо печінку та видаляємо всі непотрібні частини у вигляді прожилок та плівки. Нарізаємо субпродукт на середнього розміру шматочки і кладемо в миску з кефіром. Рекомендуємо замаринувати печінку на одну ніч, але якщо у вас немає стільки часу, досить 2-3 годин.

Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо її півкільцями.

Деко підготовляємо за допомогою соняшникової рафінованої олії, змащуючи всю поверхню. Далі кладемо на лист цибульні півкільця. Важливо розподілити овоч по всій поверхні, щоб він рівномірно пропікся і дав сік.

Цибулю посипаємо сіллю та перцем.

Печінку треба відокремити від кефіру. Це можна зробити за допомогою друшляка або просто злити з миски рідину. Як варіант, віджимати печінку руками.

Печінку викладаємо поверх цибулі та спецій, намагаємося теж розподілити рівномірно. Розігріваємо духову шафу до позначки 180 градусів і ставимо випікатися протягом 25 хвилин.

Просто заливаю яловичу печінку кефіром, а потім в духовку. Ніжно та смачно

Соковита та апетитна страва із субпродукту готова. Залишається лише додати до печінки гарнір. Добре підійде картопляне пюре, оскільки це класичне поєднання. Крім цього, субпродукт подають із гарніром у вигляді рису або макаронних виробів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар