Соковиті котлети з овочами: коли набридли смажені, можна приготувати запечені

Соковиті котлети з овочами - рецепт приготування Котлети

Рецепт другої страви, яка підійде і для сімейної вечері, і для невеликого застілля з друзями.

Нагодувати відразу всю сім’ю і не втомитися на кухні – завдання не з легких. Але це можливо, якщо запекти овочі разом з котлетами в духовці. Це значно економить час і, до того ж, м’ясо вийде дуже соковитим.

Продукти:

  • фарш – 600 гр
  • вода – 100 мл
  • картопля – 600 гр
  • перець солодкий (різних кольорів) – 2 шт
  • морква – 1 шт
  • цибуля червона – 1 шт
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • помідори (черрі) – кілька штук
  • часник – пару зубчиків
  • сіль, спеції (базилік, перець чорний, куркума, чебрець, розмарин)

Процес приготування котлет

Фарш потрібно змішати з ріпчастою цибулею, яка повинна бути дрібно нарізана. Посоліть, додайте чорний мелений перець і воду. Все перемішайте і відправте в холодильник, 30 хвилин буде достатньо.

Картоплю потрібно добре вимити і порізати великими шматками прямо в шкірці. Перець, моркву і червону цибулю потрібно теж порізати грубо.

Складіть всі овочі в глибоку тарілку, видавіть туди часничок і посипте улюбленими спеціями. Додайте сіль і ложку соняшникової олії. Перемішайте.

Візьміть форму в якій будете запікати і викладіть в неї овочі рівним шаром.

Соковиті котлети з овочами: коли набридли смажені, можна приготувати запечені

А наверх покладіть сформовані котлетки.

Соковиті котлети з овочами: коли набридли смажені, можна приготувати запечені

Між ними покладіть помідори черрі.

Через п’ятдесят хвилин страва буде готова. Залишилося відправити її в духовку, укривши фольгою, включивши її на 180 градусів. Після 30 хвилин зняти фольгу і нехай страва запікається ще 20 хвилин.

Поки страва готується, ви можете подивитися нову серію улюбленого серіалу, і не потрібно стояти біля плити, жарячи котлети. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар