Фарш давно став одним із найуніверсальніших продуктів, на основі яких можна зробити величезну кількість страв та закусок. Одне з найвдаліших поєднань – це фарш із картоплею.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- картопля маленька або середня, 10 шт;
- фарш, 500 г;
- цибулю та яйце по 1 шт;
- томатна паста, 4 ч. л;
- сухарі панірувальні, 3 ст.л;
- зелень, сіль, спеції;
- сир, 100 г.
Процес приготування котлет з сюрпризом
Відварюємо невеликого розміру картоплю до напівготовності, остуджуємо та чистимо від шкірки.
Фарш заправляємо дрібно нарізаною або тертою цибулею, сіллю, перцем і різними спеціями на свій смак.
Також у фарш додаємо яйце, дрібно нарізану зелень на свій смак, мона ароматні трави. Масу добре вимішуємо до повної однорідності. Не завадить відбити фарш, щоб він добре тримав форму.
Кожну картоплину обертаємо у фарш. Можна панірувати в сухарях, якщо ви хочете, щоб страва мала апетитну скоринку.
Форму для запікання змащуємо олією та викладаємо колобки.
Томатну пасту розводимо водою та виливаємо у форму.
Випікаємо страву при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин, але все залежить від розміру вашої картоплі, товщини шару фаршу та особливостей вашої духовки.
Зверху посипаємо тертим сиром. Ще буквально на 5 хвилин відправляємо у духовку.
Такі котлети подаємо з відвареним рисом, макаронами, іншими гарнірами.
Дуже ніжні і соковиті картопляно-м’ясні колобки в соусі, вам точно припадуть до смаку.