Усього півкіло фаршу та кабачок. Не встигаю смажити котлети, з’їдають гарячими

Котлети

Кабачок відмінно підходить в якості добавки для котлет з м’яса: страва виходить дуже соковитою, ніжною, не жорсткою. Такий варіант навіть кращий, ніж додавання батона та картоплі, так як кабачок ще й додає свого цікавого смаку.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • фарш будь-який, 500 г;
  • кабачок, 1 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • часник, 2 зуб.;
  • яйце, 1 шт;
  • манна крупа, 2 ст.л;
  • сіль, суміш перців, спеції, кріп.

Процес приготування котлет з кабачками

Кабачок натираємо на середній тертці та віджимаємо від соку.

Змішуємо фарш з кабачком, тертою цибулею та часником, яйцем.

Всипаємо манну крупу, масу дуже добре вимішуємо, солимо і заправляємо спеціями, дрібно нарізаним кропом.

Залишаємо фарш на 10 хвилин.

Панірувати котлети ви можете в борошні, панірувальних сухарях.

Формуємо котлети, паніруємо і обсмажуємо на розігрітій олії, невеликому вогні до рум’яності з двох сторін.

Усього півкіло фаршу та кабачок. Не встигаю смажити котлети, з'їдають гарячими

Якщо ви боїтеся, що вони не дуже засмажилися, тоді укладаємо котлети у форму, перекладаємо шматочками вершкового масла, кладемо листок лаврового листа і протушковуємо у вже розігрітій духовці до 200 градусів близько 10 – 15 хвилин. Можна додати кілька ложок води.

Усього півкіло фаршу та кабачок. Не встигаю смажити котлети, з'їдають гарячими

Подаю такі ніжні котлетки з соусом із майонезу та гірчиці або зі сметани, кропу та часнику.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар