Кабачкові котлети із манкою. У сезон кабачків готую лише їх: ніжні та соковиті

Котлети

Овочеві котлети можна готувати для різноманітності меню, подаючи їх з смачними соусами зі сметани та часнику із зеленню та огірком.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки, 2 шт.;
  • манна крупа, 3 ст.л;
  • морква, 1 шт;
  • картопля, 2 шт;
  • яйця, 2 шт.;
  • часник, 2 зуб.;
  • зелень, сіль, перець, спеції, ароматні трави.

Процес приготування кабачкових котлет

Кабачки та картоплю натираємо на великій тертці, солимо, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб овочі пустили сік.

Віджимаємо кабачки з картоплею та всипаємо манну крупу, додаємо тертий часник, яйця і перемішуємо.

Всипаємо терту на середній тертці моркву, нарізану зелень за смаком і перемішуємо.

Додаємо ароматні трави, можна провансальські або італійські, коріандр, суміш перців та інші спеції та приправу для картоплі.

Якщо маса виходить рідкою і не триматиме форму, додайте ще манної крупи.

Кабачкові котлети із манкою. У сезон кабачків готую лише їх: ніжні та соковиті

Формуємо котлети і паніруємо в сухарях або в борошні і обсмажуємо на олії до готовності.

Кабачкові котлети із манкою. У сезон кабачків готую лише їх: ніжні та соковиті

Для соусу змішуємо всі інгредієнти з тертим огірком та часником. Можна зробити соус із майонезу, тертого плавленого сирку, яйця та кропу з часником.

Кабачкові котлети із манкою. У сезон кабачків готую лише їх: ніжні та соковиті

Подаємо такі ніжні та соковиті котлетки з соусом та запеченою в духовці картоплею, шашликами та рибою гриль, іншими апетитними стравами та салатами.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар