Сьогодні з Вами приготуємо дуже смачний овочевий салат на зиму. Баночки розлітаються із задоволенням, а всі хто пробує, просять рецепт.
Складові:
- Огірки – 1 кг.
- Помідори – 1,5 кг.
- Ріпчаста цибуля – 3 шт.
- Солодкий болгарський перець – 4 шт.
- Часник – 10 зубчиків.
- Гострий перець Чилі – 1 шт. ( за бажанням)
- Сіль – 1 ст. ложка.
- Цукор – 2 ст. локи.
- Оцет 9% – 50 мл.
- Соняшникова олія – 150 мл.
- Петрушка – великий пучок.
Вихід: 3 банки об’ємом 500 мл. і 2 банки об’ємом 700 мл.
Салат “овочевий”: процес приготування
1. Огірки нарізаємо кружками або напів кружками і відправляємо в глибоку ємність де будемо маринувати овочі.
2. Помідори я взяла двох видів жовті і червоні. Їх нарізаємо шматочками.
3. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
4. Солодкий перець розрізаємо на 4 частини і нарізаємо соломкою.
5. Великий пучок петрушки дрібно нарізаємо.
6. 10 зубчиків часнику дрібно нарізаємо або подрібнюємо за допомогою часникодавки. Так само при бажанні в салат можна покласти гострий перець чилі. Його нарізаємо кільцями.
7. Всі овочі з’єднуємо. До них відправляємо 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложку солі, 150 мл. олії, 50 мл. оцту 9%. Все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися 2 години. Кожні пів години необхідно перемішувати. За цей час овочі дадуть багато соку.
8. Маринований салат розкладаємо по чистим банкам і доверху заливаємо соком, які пустили овочі.
9. На дно глибокої каструлі кладемо рушник і на нього встановлюємо банки накриті кришками. Заливаємо теплою водою до плечиків банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 25 хвилин. Потім дістаємо банки, закручуємо кришками і чекаємо повного охолодження. Потім можна прибрати готову закуску до всіх інших консервацій. Зберігається такий салат при кімнатній температурі.
Салат виходить дуже барвистим, яскравим і дуже дуже смачним! З кожному роком намагаюся закрутити якомога більше, тому-що взимку така закуска йде на УРА!
Вдалих Вам зимових заготовок!