Смачний салат “овочевий”

Салати на зиму

Сьогодні з Вами приготуємо дуже смачний овочевий салат на зиму. Баночки розлітаються із задоволенням, а всі хто пробує, просять рецепт.

Складові:

  • Огірки – 1 кг.
  • Помідори – 1,5 кг.
  • Ріпчаста цибуля – 3 шт.
  • Солодкий болгарський перець – 4 шт.
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Гострий перець Чилі – 1 шт. ( за бажанням)
  • Сіль – 1 ст. ложка.
  • Цукор – 2 ст. локи.
  • Оцет 9% – 50 мл.
  • Соняшникова олія – 150 мл.
  • Петрушка – великий пучок.

Вихід: 3 банки об’ємом 500 мл. і 2 банки об’ємом 700 мл.

Салат “овочевий”: процес приготування

1. Огірки нарізаємо кружками або напів кружками і відправляємо в глибоку ємність де будемо маринувати овочі.

2. Помідори я взяла двох видів жовті і червоні. Їх нарізаємо шматочками.

3. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.

4. Солодкий перець розрізаємо на 4 частини і нарізаємо соломкою.

5. Великий пучок петрушки дрібно нарізаємо.

6. 10 зубчиків часнику дрібно нарізаємо або подрібнюємо за допомогою часникодавки. Так само при бажанні в салат можна покласти гострий перець чилі. Його нарізаємо кільцями.

7. Всі овочі з’єднуємо. До них відправляємо 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложку солі, 150 мл. олії, 50 мл. оцту 9%. Все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися 2 години. Кожні пів години необхідно перемішувати. За цей час овочі дадуть багато соку.

8. Маринований салат розкладаємо по чистим банкам і доверху заливаємо соком, які пустили овочі.

9. На дно глибокої каструлі кладемо рушник і на нього встановлюємо банки накриті кришками. Заливаємо теплою водою до плечиків банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 25 хвилин. Потім дістаємо банки, закручуємо кришками і чекаємо повного охолодження. Потім можна прибрати готову закуску до всіх інших консервацій. Зберігається такий салат при кімнатній температурі.

Салат виходить дуже барвистим, яскравим і дуже дуже смачним! З кожному роком намагаюся закрутити якомога більше, тому-що взимку така закуска йде на УРА!

Вдалих Вам зимових заготовок!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар