Смачний медовик без розкачування коржів

Медовик без розкачування коржів, рецепт приготування Медовий торт

Завдяки цьому рецепту, ви дуже швидко і без складнощів приготуєте улюблений медовик. І все тому що коржі для нього не потрібно розкатувати. Виходить медовик не гірше, ніж за оригінальним рецептом. Такий же смачний, ніжний і зі сметанним кремом.

Для тіста потрібні наступні продукти:

  • Мед – 80 г;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Борошно – 180-200 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Сода – одна ч. л. без гірки;
  • Сіль – одна щіпка;
  • Курячі яйця – три штучки.

Для крему потрібні наступні продукти:

  • Сметана жирністю 20% – 400 г;
  • Пудра цукрова – одна ст. л.

Поетапне приготування швидкого медовика

Розтоплюємо мед на мінімальному вогні, потім всипаємо соду і варимо пару хвилин до красивого кольору карамелі, при цьому весь час мішаємо.

Додаємо в медову масу масло і чекаємо, коли воно стане рідким.

В цей час збиваємо яйця протягом п’яти хвилин за допомогою міксера на високій швидкості. Під час збивання всипаємо по частинах цукор.

Коли медово-масляна суміш охолоне, додаємо її в збиті яйця з цукром. Туди ж просіюємо потроху борошно.

Тісто ділимо на однакові половини. Викладаємо одну на деко і вирівнюємо її за допомогою лопатки.

Готуємо протягом шести-восьми хвилин при 160 °. Точний час залежить від товщини коржа. З другою половиною тіста чинимо також.

Краї у коржів обрізаємо, а самі коржі розрізаємо на кілька частин. Обрізки перетворюємо в крихту за допомогою блендера або кавомолки.

Сметану об’єднуємо з пудрою і збиваємо. І отриманим кремом змащуємо все коржі. Збираємо в єдину стопку, теж змащуємо верхівку і боки тортика кремом.

Ставимо випічку для просочення на кілька годин в холодильник.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар