Готую коржі тільки так: ледачий медовик без розкачування коржів

Медовий торт

Один з найпростіших рецептів медовика, з яким немає необхідності довго возитися і випікати кожен корж окремо. Просто випікаємо великий бісквіт, ріжемо коржами і змащуємо найніжнішим сметанним кремом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • мед, 180 г;
  • масло вершкове, 160 г;
  • яйця, 4 шт;
  • сода, 1.5 ч.л;
  • сіль, дрібка;
  • цукор, 180 г;
  • борошно, 250 г.

Для приготування крему візьміть:

  • сметана жирна, близько 600 мл;
  • сир м’який, 200 г;
  • пудра цукрова, 120 г;
  • ванілін за смаком.

Процес приготування Медовика

Мед змішуємо з вершковим маслом, розтоплюємо на невеликому вогні.

Всипаємо соду і активно перемішуємо, щоб піна не стала витікати з ємності. Знімаємо з плити, остуджуємо.

Яйця збиваємо з цукром до пишності. Змішуємо обидві маси, не перестаючи збивати міксером.

Всипаємо просіяне борошно і перемішуємо тісто лопаткою до однорідності.

Деко застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Готую коржі тільки так: ледачий медовик без розкачування коржів

Випікаємо при 180 градусах близько 12 хвилин.

Охолоджуємо корж на решітці, обрізаємо краї, розрізаємо на 2 коржі.

Готую коржі тільки так: ледачий медовик без розкачування коржів

Сметану змішуємо з пудрою і збиваємо, додаємо частинами м’який сир і збиваємо крем до пишності.

Готую коржі тільки так: ледачий медовик без розкачування коржів

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обсипаємо подрібненими обрізками.

Торт ставимо в холодильник на кілька годин, щоб він стабілізувався і просочився.

Аромат меду буде стояти такий густий, що не зникне, поки не з’їсте весь торт. Десерт м’який і ніжний, просто тане в роті.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар