Медовий торт з дивовижним кремом

Медовий торт

Дуже смачний Медовик з кремом на основі вареного згущеного молока. Здається, що медова випічка вже приїлася, але з цим кремом, по-новому дивишся на них.

Торт за цим рецептом виходить високий, ніжний і смачний. Вам сподобається.

Склад продуктів

Корж:

  • Борошно пшеничне – 300 г + 200 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Цукор – 200 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Мед – 2 ст. ложки
  • Сода харчова – 1 ч. ложка

Крем:

  • Згущене молоко варене – 1 банка
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Сметана (20-30%) – 400 г

Торт Медовик: процес приготування

У сотейник всипаємо цукор, кладемо вершкове масло і мед.

Ставимо сотейник на парову баню і перемішуючи, розчиняємо все до однорідної маси.

Додаємо харчову соду, перемішуємо і знімаємо з вогню.

По одному вбиваємо яйця в гарячу масу і швидко збиваємо, до однорідності.

Всипаємо просіяне борошно (300 г) і замішуємо рідкувате тісто.

Відправляємо тісто в холодильник на 30 хвилин.

Включаємо духовку на розігрів до 250 ° C.

Присипаємо стіл борошном і виливаємо тісто. Підсипаючи борошно (приблизно 200 г), замішуємо тісто.

З тіста формуємо «ковбасу» і ділимо її на вісім рівних частин.

Всі шматочки тіста скачуємо в кулі.

Кожен шар розкачуємо на пергаменті в тонкий корж (при необхідності, посипте борошном).

За круглим шаблоном, наводимо всі коржі в єдиний розмір, обрізаючи краї.

Я використовувала дно від роз’ємної форми, діаметром 20 см.

Обрізки тіста збираємо, теж будемо випікати для крихти.

Пергамент з коржем переносимо на деко і ставимо випікати в духовку 3-4 хвилини, при 250 ° C.

По черзі випікаємо всі коржі (у мене вийшли 8 коржів), і потім, обрізки тіста.

Приготуємо крем

У глибоку ємність кладемо густу сметану (20-30% жирності).

Додаємо варене згущене молоко і цукрову пудру.

Міксером збиваємо масу до освітлення і повітряної структури.

Зберемо торт

Промазав мисочку невеликою кількістю крему, фіксуємо перший корж.

Змащуємо корж кремом і рівномірно розподіляємо по площі.

Накриваємо наступним коржем і теж промазуємо кремом.

Таким чином, збираємо весь торт і промазуємо кремом боки і верх.

Посипаємо весь торт подрібненою бісквітною крихтою.

Ставимо торт в холодильник на кілька годин (бажано на ніч).

Торт готовий, пригощайте рідних і близьких. Всім смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь