Смачний манник на кефірі «Зебра»

Манник на кефірі «Зебра», рецепт приготування Манник

Такий смугастий манник виходить м’яким і ніжним, смачним і корисним.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • манна крупа – 20 г;
  • цукор – 200 г;
  • борошно – 200 г;
  • яйця – 2 шт;
  • какао – 60 г;
  • кефір – 400 г;
  • масло вершкове розм’якшене – 90 г;
  • сода – 1 ч.л;
  • олія рослинна – 20 г;
  • ванілін – щіпка.

Процес приготування манника «Зебра»

З’єднуємо кефір і соду, борошно і манну крупу, добре перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин для набухання крупи.

Перетираємо вершкове масло з цукром до однорідної маси і додаємо яйця з ваніліном, змішуємо.

З’єднуємо яєчну і манну маси, вимішуємо до однорідності.

Ділимо тісто на 2 частини, в 1 всипаємо какао і перемішуємо.

Змащуємо форму маслом і виливаємо 2 частини тіста, так, щоб чергувалися білий і коричневий шари.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо маннік 35 – 40 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар