Манник на кефірі: смачно і корисно

Манник на кефірі - рецепт приготування Манник

Манник – це не тільки смачно, але і корисно, особливо якщо ви використовуєте манну крупу з твердих сортів пшениці, завдяки чому ви можете позбутися від зайвих кілограмів.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір – 2 склянки;
  • манна крупа – 2 склянки;
  • цукор – 2 склянки;
  • борошно – 2 склянки;
  • олія рослинна – 1 стакан;
  • розпушувач – 10 г.

Процес приготування манника на кефірі

Кефір змішуємо з манною крупою, цукром, олією, просіяним борошном, ваніліном і розпушувач. Виходить досить густе тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів.

Форму застеляємо пергаментом і випікаємо близько 40 хвилин.

Порада: якщо верх манника пригорає, зменшуємо градуси до 160 і продовжуємо випікати.

Готовий пиріг виймаємо з форми, прибираємо папір і охолоджуємо, потім посипаємо пудрою.

У цьому рецепті нічого збивати міксером не потрібно, просто все змішуємо вінчиком до однорідності. Бажано після того, як ви з’єднаєте кефір і манну крупу, залиште суміш на 10 хвилин, не більше, щоб крупа трохи набухла, але не зовсім розбухла. Тоді у пирога буде дуже цікава і ніжна структура.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь