Манник на кефірі «3 склянки»: простий та смачний рецепт

Манник

Один із найпростіших рецептів пирога, який завжди виходить вдало. Можна його використовувати для випікання коржів для великого та пишного торта із заварним або сметанним кремом.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, цукор, манна крупа по 1 склянці;
  • яйце, 1 шт;
  • вершкове масло, 50 г;
  • сіль, дрібка;
  • ванілін за смаком;
  • сода, 1 ч. л.

Процес приготування манника

У мене склянка – 300 г, але ви можете брати будь-який об’єм, головне щоб все було в рівних кількостях.

У кефір висипаємо цукор та сіль, манну крупу та перемішуємо.

Вершкове масло розтоплюємо або просто розм’якшуємо і додаємо в основу.

Додаємо яйце, ванілін та перемішуємо.

Борошно просіюємо і разом із содою всипаємо в масу, вимішуємо однорідне тісто. Маса виходить густою. Залишаємо на 15 хвилин, щоб манна крупа набрякла.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Манник на кефірі «3 склянки»: простий та смачний рецепт

Випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин, але звертайте увагу на свою духовку та перевіряйте готовність пирога.

Охолоджуємо манник і подаємо до чаю.

Манник на кефірі «3 склянки»: простий та смачний рецепт

За бажання можна розрізати пиріг на коржі і змастити їх заварним або сметанним кремом, полити зверху глазур’ю або розтопленим шоколадом. У тісто можна додати подрібнений волоський горіх, зробити сметанний крем, просочити коржі медом, розведеним водою та вийде класичний смак розкішного торта – медовика.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар