Чудовий горіхово-яблучний манник

Горіхово-яблучний манник, рецепт приготування Манник

Манні пироги мають особливу популярність. Пропонуємо вам спробувати його з яблуками і горіхами. Він не тільки мега смачний і ароматний, але ще і універсальний: якщо доповнити його кремом, то вийде відмінний тортик. Ваше оточення буде в захваті від такої випічки. За ароматним чаєм така смакота з’їдається за обидві щоки. Рекомендую всім спробувати.

Необхідні інгредієнти

  • 200 гр цукрового піску
  • 200 мл молока
  • 200 мл рослинної олії
  • 200 гр манної крупи
  • 200 гр борошна
  • 10 гр розпушувача
  • 2 яйця
  • 2 яблука
  • 250 гр грецьких горіхів
  • 1 гр ваніліну
  • 100 гр джему

Покроковий процес приготування манника

В першу чергу в окрему ємність відправляємо яйця і цукровий пісок. Використовуючи міксер, збиваємо все.

Потім вливаємо молоко і рослинну олію. Після чого додаємо манку, ванілін, розпушувач і борошно.

Подрібнюємо зручним для вас способом 250 гр горіхів і перекладаємо до решти інгредієнтів. Добре все ложкою перемішуємо.

Тепер очищаємо яблука і вирізаємо серцевини. Після чого, використовуючи терку, натираємо м’якоть на великій фракції.

Перекладаємо в тісто і знову мішаємо до однорідності.

Беремо форму для випічки і застеляємо її пергаментним папером. Виливаємо сюди підготовлене тісто і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, на 35-40 хвилин.

Після закінчення потрібного часу перевіряємо готовність манника дерев’яною шпажкою.

Залишаємо його остигати і змащуємо поверхню джемом. Посипаємо рештою подрібненими горіхами і подаємо до чаювання.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар