Суп виходить дуже ситним, наваристим і ароматним. Рис додавайте до смаку – якщо любите густий, всипати більше, рідкий – менше.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вода – 3.5-4 л;
- яловичина – 1.4 кг;
- цибуля – 1 шт;
- помідори без шкірки свіжі – 400 г;
- хмелі-сунелі – 1.5 ст.л;
- ткемалі соус – 4 ст.л;
- аджика гостра – 2-3 ст.л;
- цукор – 1 ч.л;
- олія рослинна – 3 ст.л;
- рис довгий – 5 ст.л;
- горіхи грецькі подрібнені – 2 ст.л;
- петрушка і кінза, по половині пучка;
- подрібнений часник – 2-3 зубчики;
- сіль і перець за смаком.
Процес приготування супу «Харчо»
М’ясо ріжемо на шматки і обсмажуємо на сковороді до рум’яності. Щоб суп вийшов ароматним, спочатку в рослинну олію додайте ароматні сухі трави і потім обсмажуйте м’ясо. Перекладаємо в каструлю.
Заливаємо м’ясо в каструлі водою і варимо до готовності, прибираючи піну.
Виймаємо м’ясо, відокремлюємо від кісток і повертаємо назад в суп.
Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо на рослинній олії, додаємо томати, соус ткемалі, аджику, цукор і тушкуємо 10 хвилин.
У закипіле знову м’ясо, всипаємо рис і варимо 10 хвилин, викладаємо з сковороди масу, додаємо лавровий лист, горіхи і солимо за смаком. Варимо 6 хвилин, виймаємо лавровий лист і всипаємо подрібнену зелень і часник.
Доводимо до кипіння. Варимо 1 хвилину і знімаємо з плити.