Смачний грузинський суп «Харчо»

Грузинський суп «Харчо», рецепт приготування Перші страви

Суп виходить дуже ситним, наваристим і ароматним. Рис додавайте до смаку – якщо любите густий, всипати більше, рідкий – менше.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода – 3.5-4 л;
  • яловичина – 1.4 кг;
  • цибуля – 1 шт;
  • помідори без шкірки свіжі – 400 г;
  • хмелі-сунелі – 1.5 ст.л;
  • ткемалі соус – 4 ст.л;
  • аджика гостра – 2-3 ст.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • олія рослинна – 3 ст.л;
  • рис довгий – 5 ст.л;
  • горіхи грецькі подрібнені – 2 ст.л;
  • петрушка і кінза, по половині пучка;
  • подрібнений часник – 2-3 зубчики;
  • сіль і перець за смаком.

Процес приготування супу «Харчо»

М’ясо ріжемо на шматки і обсмажуємо на сковороді до рум’яності. Щоб суп вийшов ароматним, спочатку в рослинну олію додайте ароматні сухі трави і потім обсмажуйте м’ясо. Перекладаємо в каструлю.

Заливаємо м’ясо в каструлі водою і варимо до готовності, прибираючи піну.

Виймаємо м’ясо, відокремлюємо від кісток і повертаємо назад в суп.

Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо на рослинній олії, додаємо томати, соус ткемалі, аджику, цукор і тушкуємо 10 хвилин.

У закипіле знову м’ясо, всипаємо рис і варимо 10 хвилин, викладаємо з сковороди масу, додаємо лавровий лист, горіхи і солимо за смаком. Варимо 6 хвилин, виймаємо лавровий лист і всипаємо подрібнену зелень і часник.

Доводимо до кипіння. Варимо 1 хвилину і знімаємо з плити.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар