Варшавські котлети – це поєднання яскравого смаку і ніжної текстури. Тепер, якщо хочеться побалувати сім’ю чимось смачним і корисним одночасно, готую саме цю страву. Цьому рецептом мене навчила моя сусідка. І я їй дуже вдячна, так як раніше я не могла змусити моїх дітей їсти печінку. Тепер, такі котлети стали однією з улюблених страв моєї сім’ї.
Необхідні продукти:
- Свиняча печінка – 1 кілограм
- Сало – 500 грам
- Борошно – 100 грам
- Сметана – 40 грам
- Цибуля – 2 одиниці
- Голівка часнику
- Сода -1/2 чайної ложки
- Олія для обжарювання
- Перець, сіль
Печінку очищаємо, миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Сало теж наріжемо. Часник очищаємо від лушпиння і розділяємо на частки. Перемелюємо в м’ясорубці печінку, сало і часник. Солимо, перчимо і кладемо соду. Все перемішуємо. Додаємо борошно. Густота повинна бути схожою на сметану. Формуємо котлети за допомогою столової ложки.
Цибулю очищаємо, подрібнюємо і смажимо на сковороді окремо.
Готові котлети перекладаємо в казан або термо стійку форму, додаємо смажену цибулю, сметану і ще трохи готуємо в духовці.
Ось і весь рецепт. Неодмінно спробуйте приготувати таку смакоту.