Смачна закуска з яловичого язика

Закуска з яловичого язика, рецепт Другі страви з м'яса

У яловичого язика ніжна текстура і приголомшливий смак. Він завжди вважається справжнім делікатесом. Пропонуємо вам приготувати з нього приголомшливу закуску. У ній дуже вдале поєднання інгредієнтів: гриби, чорнослив, горіхи і соковиті шматочки м’яса. Все це не залишить байдужим жодного гурмана. Така закуска буквально тане в роті. Приготувати її простіше простого, тому ви з легкістю зможете здивувати своїми кулінарними шедеврами гостей. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Необхідні інгредієнти

  • 1 кг яловичого язика
  • 300 гр печериць
  • 100 гр твердого сиру
  • 50 гр чорносливу
  • 50 гр грецького горіха
  • 2 столові ложки майонезу
  • 20 гр вершкового масла
  • 3 лаврового листа
  • 5 горошин чорного меленого перцю
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • кріп за смаком

Процес приготування яловичого язика

В першу чергу вимиваємо язик і замочуємо його на півгодини в холодній воді. Після чого відправляємо відварюватися протягом 2-4 годин разом зі спеціями.
Після закінчення потрібного часу опускаємо готовий язик в холодну воду для того, щоб легко знялася шкурка. Очищаємо його.

Потім нам потрібно дрібно нарізати гриби і обсмажити їх на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії.
В окрему ємність поміщаємо чорнослив і вливаємо кип’яток. У такому вигляді залишаємо на пару хвилин. Потім його потрібно нарізати маленькими кубиками.

Тепер дрібно нарізаємо часник, кріп і горіхи. Об’єднуємо ці інгредієнти з грибами. Додаємо підготовлений чорнослив. Солимо і перчимо до смаку. Після чого заправляємо все майонезом і добре перемішуємо.

Потім беремо язик і ріжемо його тонкими скибочками. Розміщуємо красиво на тарілці для подачі. Поверх кожного шматочка розкладаємо підготовлену суміш і посипаємо сиром, попередньо натертим на дрібній фракції терки.

Закуска готова і її можна подавати до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар