У яловичого язика ніжна текстура і приголомшливий смак. Він завжди вважається справжнім делікатесом. Пропонуємо вам приготувати з нього приголомшливу закуску. У ній дуже вдале поєднання інгредієнтів: гриби, чорнослив, горіхи і соковиті шматочки м’яса. Все це не залишить байдужим жодного гурмана. Така закуска буквально тане в роті. Приготувати її простіше простого, тому ви з легкістю зможете здивувати своїми кулінарними шедеврами гостей. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Необхідні інгредієнти
- 1 кг яловичого язика
- 300 гр печериць
- 100 гр твердого сиру
- 50 гр чорносливу
- 50 гр грецького горіха
- 2 столові ложки майонезу
- 20 гр вершкового масла
- 3 лаврового листа
- 5 горошин чорного меленого перцю
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- кріп за смаком
Процес приготування яловичого язика
В першу чергу вимиваємо язик і замочуємо його на півгодини в холодній воді. Після чого відправляємо відварюватися протягом 2-4 годин разом зі спеціями.
Після закінчення потрібного часу опускаємо готовий язик в холодну воду для того, щоб легко знялася шкурка. Очищаємо його.
Потім нам потрібно дрібно нарізати гриби і обсмажити їх на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії.
В окрему ємність поміщаємо чорнослив і вливаємо кип’яток. У такому вигляді залишаємо на пару хвилин. Потім його потрібно нарізати маленькими кубиками.
Тепер дрібно нарізаємо часник, кріп і горіхи. Об’єднуємо ці інгредієнти з грибами. Додаємо підготовлений чорнослив. Солимо і перчимо до смаку. Після чого заправляємо все майонезом і добре перемішуємо.
Потім беремо язик і ріжемо його тонкими скибочками. Розміщуємо красиво на тарілці для подачі. Поверх кожного шматочка розкладаємо підготовлену суміш і посипаємо сиром, попередньо натертим на дрібній фракції терки.
Закуска готова і її можна подавати до столу.