Кабачки в мультиварці – швидко готується і досить корисна страва, яка підійде і вегетаріанцям, і тим, хто особливо стежить за своєю фігурою. Розповідаю, як приготувати.
Кабачки в мультиварці готуються дуже просто, а подавати їх можна і як гарнір до якої-небудь м’ясної страви, і як самостійну овочеву страву (варіант для вегетаріанців).
Необхідні інгредієнти
- Кабачок – 1 штука
- Помідори – 2-3 штуки
- Цибуля – 1 штука
- Часник – 2-3 зубчиків
- Петрушка – 1 штука (пучок)
- Соняшникова олія – за смаком
- Майонез або сметана – на смак
Як приготувати смачну страву з кабачків в мультиварці
Кабачок добре промити, очистити його від шкірки і нарізати на середні шматочки.
Почистити цибулю, порізати чверть кільцями. Помідори – часточками, часник – подрібнити.
У каструлю мультиварки налити соняшникову олію. Додати цибулю і кабачки. Смажити на режимі «Випічка» 10 хвилин, постійно перемішуючи. Кабачки за цей час повинні стати м’якими.
Потім в каструлю додаємо помідори, петрушку, сіль, часник. Все перемішуємо. Готуємо все разом на попередньому режимі ще 5 хвилин.
Далі потрібно додати майонез або сметану. Тушкувати, іноді перемішуючи, до сигналу.
Коли мультиварка видасть сигнал про завершення режиму, вибираємо режим «Підігрів» і готуємо кабачки в мультиварці ще 5 хвилин, після чого їх можна діставати з мультиварки і подавати до столу.