Шикарні картопляні палички

Картопляні палички, рецепт приготування Другі страви

Картопляні палички – страва, від якої не відмовляться навіть найвибагливіші гурмани. Палички виходять ароматними і дуже смачними. Їх можна готувати просто в якості закуски, для сімейного перегляду фільмів. А ще вони відмінно впишуться в меню для домашніх посиденьок з друзями. Палички красиво виглядають і мають чудовий смак.

Необхідні продукти

  • 500 грам картоплі
  • 1 куряче яйце
  • 1 столова ложка сметани
  • 1 столова ложка пшеничного борошна
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 50 грам сиру
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець за смаком

Починаємо приготування картопляних паличок

Картоплю очищаємо і кладемо в каструлю. Заливаємо водою, солимо і ставимо на плиту. Відварюємо до готовності.

З відвареної картоплі зливаємо воду, а потім розминаємо її товкачем. Додаємо до неї рослинну олію і перемішуємо. Туди ж кладемо сметану і часник, пропущений через прес. Туди ж всипаємо чорний перець і пшеничне борошно.

Твердий сир натираємо на тертці і додаємо до гарячої картоплі, перемішуємо. Отриману масу злегка охолоджуємо і вбиваємо куряче яйце, перемішуємо.

Беремо кондитерський мішок і кладемо в нього картопляне пюре.

Деко застеляємо пергаментним папером, змащуємо рослинною олією і відціджуємо приготовлену масу у вигляді паличок. Зверху акуратно промазуємо їх рослинною олією.

Запікаємо в духовку, розігрітій до 180 градусів, протягом 7-10 хвилин. А потім подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар