Шпроти в лаваші, чудова швидка закуска

Рулети в лаваші

Шпроти давно стали однією з улюблених страв на будь-якому святковому столі. Найчастіші – це бутерброди зі шпротами. А я пропоную вам не тільки оригінальну за смаком, але і досить гарну закуску з лаваша і шпротів.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • шпроти, 1 б;
  • лаваш, 2 шт (близько 35 \ 40 см);
  • яйця, 2 шт;
  • сир, 100 г;
  • часник, 2 зуб;
  • майонез, близько 100 г;
  • листя салату.

Як приготувати “Шпроти в лаваші”

Шпроти виймаємо з банки, відрізаємо хвостики, обробляємо на дві частини і прибираємо хребет.

У майонез видавлюємо через прес часник, перемішуємо.

Розкладаємо лист лаваша і змащуємо його цим соусом.

Викладаємо листя салату (попередньо промиваємо і просушуємо).

Натираємо зверху частину сиру і яйце, робимо сіточку майонезу.

Накриваємо другим лавашем і змащуємо соусом з часником.

Натираємо сир і яйце, робимо сіточку майонезу.

Викладаємо рибку рівномірно по лавашу і скручуємо тугий рулет.

Обертаємо плівкою і відправляємо в холодильник на 1 годину.

Знімаємо плівку, ріжемо гострим ножем на порційні шматочки і красиво викладаємо на тарілку.

Якщо ви не любите шпроти, ви можете використовувати і іншу консервовану рибку, а листя салату ви можете замінити дрібно різаним кропом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар