Щоб м’ясна закуска вийшла соковитим і м’яким, при готуванні котлет, завжди варто враховувати всі рекомендації, які дають досвідчені господині, у яких довгі роки «взаємин» з м’ясом.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- свинина, 1 кг;
- цибуля, 3 шт;
- молоко чи вода, 4 ст.л;
- чорний хліб, 1 скибочка;
- сіль, перець, спеції, ароматні трави.
Процес приготування котлет
Щоб котлети вийшли соковитими та м’якими, яйця додавати не будемо, а саме м’ясо, краще двічі пропустити через м’ясорубку. Також рекомендується використовувати не один сорт м’яса, а асорті зі шматочками сала.
Цибулю подрібнюйте будь-яким, зручним для вас способом, але для фаршу краще натерти на тертці або скористатися м’ясорубкою.
Хліб замочуємо у воді чи молоці, потім віджимаємо і перебиваємо блендером, додаємо у фарш.
Вимішуємо масу, всипаємо сіль та суміш перців, інші спеції за смаком. Відбийте фарш протягом кількох хвилин. Накриваємо та відправляємо в холодильник – холод покращує в’язкість фаршу і робить смак готової страви яскравішою, а самі котлети – соковитими.
Формуємо котлети, обвалюємо в будь-якій паніровці і обсмажуємо на олії.
Виходить ідеальна закуска, яка поєднується із будь-якими гарнірами, салатами, соусами.