Салат з пекінської капусти з огірками та помідорами

Салат з пекінської капусти з огірками та помідорами - рецепт Салати з капусти

Приготуємо простий салат з пекінської капусти з огірками та помідорами. Цей рецепт салату з відносно недорогих, доступних цілий рік овочів. Салат прекрасно підходить для самостійної подачі в якості легкого обіду, перекусу або соковитого і свіжого гарнір до м’ясних і рибних страв. Такий мікс вдало доповнює шашлик. Він ідеальний до будь-якого смаженого м’яса і птиці, в тому числі і відбивних.

Інгредієнти

Для основи

  • Пекінська капуста – 150 г
  • Огірок – 70 г
  • Помідор – 70 г
  • Петрушка – 30 г

Для заправки

  • Рослинна олія – 30 мл
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Сіль – 3 г
  • Чорний перець – 3 г

Як приготувати салат з пекінської капусти

Перед нарізкою всі овочі і зелень промити холодною водою. Фрагмент пекінської капусти нашаткувати тонкою соломкою. Використовуйте спеціальну терку-шатківницю або звичайний ніж.

З свіжих огірків зняти шкірку, м’якоть нарізати тонкими часточками.

Відрізати місця зростання плодоніжок у помідорів – основну частину розділити кружками або часточками.

Відірвати листя петрушки від жорстких стебел. Вибирайте свіжу зелень по сезону і своїм бажанням.

Всю овочеву нарізку, з’єднавши в робочій мисці, посолити і приправити меленим перцем за смаком.

Скропити салат лимонним соком, влити олію і перемішати всі шари знизу доверху.

Подавати соковитий і свіжий салат з пекінської капусти, огірків і помідорів відразу після приготування. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар