Приготуємо простий салат з пекінської капусти з огірками та помідорами. Цей рецепт салату з відносно недорогих, доступних цілий рік овочів. Салат прекрасно підходить для самостійної подачі в якості легкого обіду, перекусу або соковитого і свіжого гарнір до м’ясних і рибних страв. Такий мікс вдало доповнює шашлик. Він ідеальний до будь-якого смаженого м’яса і птиці, в тому числі і відбивних.
Інгредієнти
Для основи
- Пекінська капуста – 150 г
- Огірок – 70 г
- Помідор – 70 г
- Петрушка – 30 г
Для заправки
- Рослинна олія – 30 мл
- Лимонний сік – 30 мл
- Сіль – 3 г
- Чорний перець – 3 г
Як приготувати салат з пекінської капусти
Перед нарізкою всі овочі і зелень промити холодною водою. Фрагмент пекінської капусти нашаткувати тонкою соломкою. Використовуйте спеціальну терку-шатківницю або звичайний ніж.
З свіжих огірків зняти шкірку, м’якоть нарізати тонкими часточками.
Відрізати місця зростання плодоніжок у помідорів – основну частину розділити кружками або часточками.
Відірвати листя петрушки від жорстких стебел. Вибирайте свіжу зелень по сезону і своїм бажанням.
Всю овочеву нарізку, з’єднавши в робочій мисці, посолити і приправити меленим перцем за смаком.
Скропити салат лимонним соком, влити олію і перемішати всі шари знизу доверху.
Подавати соковитий і свіжий салат з пекінської капусти, огірків і помідорів відразу після приготування. Смачного!