Оригінальний салат для звичайної вечері і святкового столу.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- рис круглозернистий – 200 г + вода – 250 мл і варимо 15 хвилин;
- оцет рисовий – 4 ст.л + цукор – 1 ч.л + сіль половина ч.л;
- лист норі – 2 шт;
- сир крем – 100-120 г;
- соус теріякі – 1.5 ст.л або соєвий соус;
- огірок – 1 шт середній;
- риба червона малосольна – 150 г;
- кунжут, імбир, лимон.
Процес приготування салата Філадельфія
Відварюємо рис і гарячий заправляємо оцтом, цукром і сіллю. Якщо немає рисового оцту, беріть звичайний, але в 2 рази більше.
Лист норі обрізаємо по формі і укладаємо на дно форми, половину рису ущільнюємо.
Другу частину рису змішуємо з порізаним листом норі і перемішуємо.
Крем сир змішуємо з соусом теріякі і викладаємо на шар рису.
Огірок ріжемо на тонкі скибочки, серединку прибираємо – вона дуже волога.
Рибу ріжемо на тонкі скибочки.
Огірки укладаємо на сир, зверху – рибу. Все щільно притискаємо. Якщо хочете – додайте пластинки авокадо.
На рибу викладаємо рис з нори, ущільнюємо і змащуємо сиром, розрівнюємо, посипаємо кунжутом (можна чорним і білим або одним з них).
Залишаємо салат у формі на 1 годину, потім знімаємо і подаємо з васабі і маринованим імбиром. Нарізаємо гострим ножем, змоченим у воді.