Салат суші Філадельфія

Салат суші Філадельфія - рецепт Салати з морепродуктами

Оригінальний салат для звичайної вечері і святкового столу.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • рис круглозернистий – 200 г + вода – 250 мл і варимо 15 хвилин;
  • оцет рисовий – 4 ст.л + цукор – 1 ч.л + сіль половина ч.л;
  • лист норі – 2 шт;
  • сир крем – 100-120 г;
  • соус теріякі – 1.5 ст.л або соєвий соус;
  • огірок – 1 шт середній;
  • риба червона малосольна – 150 г;
  • кунжут, імбир, лимон.

Процес приготування салата Філадельфія

Відварюємо рис і гарячий заправляємо оцтом, цукром і сіллю. Якщо немає рисового оцту, беріть звичайний, але в 2 рази більше.

Лист норі обрізаємо по формі і укладаємо на дно форми, половину рису ущільнюємо.

Другу частину рису змішуємо з порізаним листом норі і перемішуємо.

Крем сир змішуємо з соусом теріякі і викладаємо на шар рису.

Огірок ріжемо на тонкі скибочки, серединку прибираємо – вона дуже волога.

Рибу ріжемо на тонкі скибочки.

Огірки укладаємо на сир, зверху – рибу. Все щільно притискаємо. Якщо хочете – додайте пластинки авокадо.

На рибу викладаємо рис з нори, ущільнюємо і змащуємо сиром, розрівнюємо, посипаємо кунжутом (можна чорним і білим або одним з них).

Залишаємо салат у формі на 1 годину, потім знімаємо і подаємо з васабі і маринованим імбиром. Нарізаємо гострим ножем, змоченим у воді.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар