Сьогодні в моїй статті “супер” смачний рецепт салату, на стільки смачний, що навряд чи можна від нього відмовитися, якщо ж звичайно Ви не любитель морепродуктів. Цей салат років зо два тому я спробувала в гостях у своєї подруги і буквально в нього закохалася. Соромно зізнатися, але в той день я з’їла майже половину салату. А тепер до цього дня періодично на свята готую такий салат вдома, моїм дуже подобається, а гості запитують рецепт.
Необхідні продукти:
- Кальмари (заморожені) – 250 грам
- Яйце – 5 штук
- Слабосолена сьомга – 150 грам
- Сир твердий і найсмачніший на ваш погляд – 130 грам
- Майонез – 2 столові ложки
- Йогурт 4% жирності – 2 столові ложки
- Кріп для прикраси
- Сіль для кальмарів (під час відварювання) – дрібка
Покроковий процес приготування:
Отже, в першу чергу готую заправку. Змішую майонез з йогуртом, складаю в поліетиленовий пакет (у мене кондитерські мішки – куточком)
Далі приступаю до приготування кальмарів. Щоб тушку кальмара легко і швидко почистити, її необхідно обдати кип’ятком. Верхню плівку зовні і всередині кальмара необхідно зняти, а потім витягти спинну хорду з внутрішньої частини. Після чого промити під водою і вони готові до варіння.
Кальмарів відправляю в каструлю з киплячою водою, попередньо підсоленою. Відварюю протягом 2 хвилин з моменту закипання. Загальний час приготування не повинно перевищувати 3 хвилин, інакше м’ясо буде жорстким. Як тільки кальмари охололи, ріжу на дрібні кубики, укладаю першим шаром в форму, заправляю заправкою.
Для салату я використовувала роз’ємну форму діаметром 19 сантиметрів.
Наступним шаром будуть відварені яйця, але їх потрібно розділити на білки і жовтки.
Жовтки натираю на дрібній тертці, розподілити рівномірно поверх кальмарів.
Поверх жовтків посипаю дрібно нарізаний кубиками білок, заправляю сіточкою заправки.
Наступним шаром буде нарізана на дрібні кубики сьомга, потім сіточка заправки, далі посипаю натертим на дрібній тертці сиром. Готовий салат відправляю в холодильник для просочення на 2 години.
Після закінчення часу дістаю просочений морський салат, виймаю з форми, прикрашаю дрібно порізаним кропом, подаю до столу. Дуже ніжний і смачний салат готовий!
Раджу приготувати, Вам обов’язково сподобається.