Класичний рецепт цього салату все готують із консервованою рибою. Я пропоную вам скористатися нововведенням і зробити салат з крабовими паличками.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- крабові палички, 200 г;
- картопля, 400 г;
- морква, 150 г;
- яйця, 5 прим;
- сир, 20 г;
- майонез, сіль.
Процес приготування салату Мімоза
Яйця, моркву та картоплю відварюємо, остуджуємо.
Салатик формуватиме в кільці, щоб страва виглядала акуратно, апетитно та красиво, по-святковому.
Над кожним шаром робимо сіточку майонезу.
Порада: у класичному рецепті до складу салату йде цибуля, тому ви можете додати шар із звичайної цибулі або зеленої із зеленню. Тоді салат виходить легким і свіжішим, ароматнішим.
- Перший шар – терта на великій тертці картопля.
- Другий шар – крабові палички.
- Третій шар – терті білки.
- Четвертий шар – терта морква.
- П’ятий шар – повторюємо всі шари ще раз.
Верх салату посипаємо тертим сиром і зверху тертий на дрібній тертці жовток.
Накриваємо кільце плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин настоюватися та охолоджуватися.
Прибираємо плівку та кільце, верх салату ще прикрашаємо бутончиками з крабових паличок та гілочками зелені. Подаємо таку ніжну та повітряну розкіш до святкового столу. Салат точно сподобається всім вашим гостям.