Напередодні Нового року хочу поділитися з вами шикарним салатом для святкового столу. Салат по інгредієнтах дуже схожий з усім відомим і знайомим салатом “Оселедець під шубою”.
Якщо вам з яких-небудь причин набрид “Оселедець під шубою” – приготуйте цей варіант. Виглядає він на столі дуже святково, красиво і яскраво. Цей салат стане прикрасою столу! І, обов’язково, додайте в салат соковите кисло-солодке яблуко – воно додасть свіжості і смаку.
Інгредієнти
- Картопля – 3 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Горошок консервований – 4 ст. л.
- Філе оселедця – 2 шт.
- Маринований огірок – 2 шт.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Яблуко – 2 шт.
- Лимонний сік – 1 ч.л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Олія – 1 ст. л.
- Зелена цибуля – 1 пучок
Як приготувати салат “Шуба”
Картоплю відварити в мундирах. Остудіть, очистіть і наріжте дрібними кубиками.
Відваріть моркву, очистіть. Наріжте дрібними кубиками.
Мариновані огірки наріжте також невеликим кубиком.
2 середніх яблука очистіть від шкірки і насіння. М’якоть наріжте кубиками.
Червону салатну цибулю наріжте дрібно, збризніть соком лимона.
Філе оселедця без шкіри і кісточок наріжте невеликими шматочками.
Складіть всі підготовлені інгредієнти в салатник, додайте консервований горошок і майонез. Перемішайте, спробуйте на сіль, якщо необхідно, то додайте до смаку.
Перекладіть салат в підходящий посуд – це може бути невелика глибока форма, як у мене, чи овальна тарілка.
За допомогою ложки зробіть поздовжні боріздки – поглиблення.
Буряк відваріть, очистіть. Наріжте дрібними кубиками, викладіть його в миску, додайте рослинну олію, перемішайте. Таким способом буряк не забарвить інші овочі.
В зроблені поглиблення викладіть буряк.
Зелену цибулю дрібно наріжте і прикрасьте салат.
Приберіть салат в холодильник.
Подавайте охолодженим.