Салат «Амурський», на перший погляд, простий, але смак відмінний. Для мене червона риба та помідори найулюбленіше поєднання.
Необхідні продукти:
- слабо солена червона риба – 300 г
- помідори – 2-3 шт
- цибулина – 1 шт
- сіль за смаком
- чорний перець – за смаком
- зелень – за смаком
Маринад для цибулі:
- цукор – 1 ч.л.
- сіль – 1/2 ч.л.
- вода – 2 ст.л.
- оцет 9% – 2 ст.л.
Як приготувати салат “Амурський”
І так приступаємо, спершу підготуємо цибулю. Цибулю очистимо поріжемо півкільцями, якщо цибулина велика чверть кільцями та маринуємо в маринаді з вказаних інгредієнтів.
Беремо будь-яку малосольну червону рибу, у мене сьомга 300 грам, поріжемо соломкою чи кубиками, як більше подобається. Свіжі помідори поріжемо часточками.
Збираємо салат, в миску кладемо рибу, додаємо помідори, з цибулі зливаємо рідину і додаємо до риби, до речі цибулю маринувати не обов’язково, якщо Ви любите з цибулеву гостроту, можна додати так.
Додаємо сіль та перець за смаком, заправляємо олією, перемішуємо готовий салат.
Перекладаємо в гарний салатник і насолоджуємося. Він не тільки дуже смачний, а й непогано виглядає на святковому столі.