Салат Росольє

Салати з рибою

Салат Росольє – традиційна страва естонської кухні. За смаком і складом продуктів він схожий на популярний салат оселедець під шубою. У салаті Росольє головним компонентом є оселедець, який задає основний смак страви. Оселедець повинен добре відчуватися в салаті, тому нарізається досить великими шматочками, в порівнянні з додатковими інгредієнтами – буряком, морквою, яйцями і солоними огірками. За бажанням в салат можна додати зелене яблуко. Салат виходить дуже яскравим, смачним і корисним.

Необхідні продукти:

  • Філе оселедця – 200 г
  • Буряк – 3 шт
  • Морква – 2 шт
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Солоний огірок – 3-4 шт
  • Майонез – 3 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Приготуйте продукти за списком. Овочі заздалегідь відваріть в шкірці. Буряк і моркву можна варити в одній ємності, дістаючи з рідини в міру приготування.

2. Після варіння овочі повністю охолодити, очистіть. Буряк наріжте кубиком середнього розміру, закиньте в салатник.

3. Морква наріжте подібним чином, відправте до буряка.

4. Яйця зваріть круто, охолодіть, очистіть, наріжте дрібними кубиками. При бажанні яйця можна натерти на грубій терці.

5. Солоні огірки також наріжте невеликими кубиками, додайте до основного складу.

6. Філе оселедця звільніть від дрібних і великих кісток за допомогою кухонного пінцета. Оселедець наріжте великими шматочками, щоб вони добре відчувалися в готовому салаті.

7. Суміш заправте майонезом, присипте сіллю, ретельно перемішайте.

Салат Росольє

8. Салат викладіть на плоску тарілку у вигляді гірки, змастіть тонким шаром майонезу, прикрасьте зеленню. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар