Сьогодні з Вами приготуємо незрівнянний салат, який я знайшла 5 років тому в старій газеті і тепер готую його щороку і по багато. З’їдається взимку він у нас найпершим, а готується він дуже просто!
Складові:
- Кабачки – 1 кг.
- Солодкий перець – 1 кг.
- Помідори – 3 шт.
- Часник – 8 зубчиків.
- Сіль – 1 ст. ложка.
- Цукор – 1/2 ст. ложки.
- Оцет 9% – 40 мл.
- Соняшникова олія – 80 мл.
Вихід 2 банки об’ємом 500 мл. і трохи залишилося для проби.
Салат з кабачків і солодко перцю: процес приготування
1. Якщо Ви берете кабачки не молоді, то необхідно їх розрізати навпіл і за допомогою ложки видалити насіння. Потім кабачки нарізати невеликим кубиком і відправити в глибоку каструлю.
2. Перець я беру різного кольору, щоб салат був яскравішим. Перець очистити від плодоніжок і насіння, розрізати навпіл і нарізати соломкою. Відправляємо перець в каструлю до кабачків. Вливаємо 80 мл. олії. Ставимо каструлю на середній вогонь і з моменту закипання тушкуємо 20 хвилин.
3. Через зазначений час до овочів відправляємо 1 ст. ложку солі, 1/2 ст. локи цукру, три перетертих помідори, 8 зубчиків подрібненого часнику і 40 мл. оцту 9%. Ретельно перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.
4. Отриману масу обов’язково спробуйте на сіль і цукор і, при необхідності, додайте. Готовий салат в гарячому вигляді розкласти в стерилізовані банки, закрити прокип’яченими кришками, перевернути догори дном, укутати і залишити до повного охолодження.
Ось такий гарний і смачний салат у мене вийшов. Обов’язково приготуйте, не пошкодуєте! Взимку припаде до смаку всім любителям овочів.
Вдалих Вам зимових заготовок!