Салат на зиму, кручу 30 банок за сімейним рецептом

Салати на зиму

Салат виходить легким і смачним, відмінно поєднується з пловом і різними стравами з круп, можна подавати і з картопляним пюре або картоплею по-домашньому.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, солодкий перець і огірки по 2 кг;
  • кріп і петрушка по доброму пучку;
  • часник, 2 головки;
  • перець гострий на смак;
  • перець горошком, 10 шт;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукру, 100 г;
  • оцет 70%, 1 ст.л;
  • олія соняшникова, 100 мл.

Салат на зиму: процес приготування

Помідори ріжемо шматочками, додаємо шматочки солодкого перцю.

Солимо і додаємо цукор, вливаємо олію без запаху, перець горошком. Все добре перемішуємо.

Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 15 хвилин.

Огірки ріжемо шматочками, часник також подрібнюємо разом з гострим перцем. Його беріть за смаком. Зелень дрібно ріжемо.

В овочі кидаємо огірки, перемішуємо, доводимо до кипіння і додаємо гострий перець, часник, зелень, вливаємо оцтову есенцію.

Перемішуємо і доводимо до кипіння.

Варимо 10 хвилин і розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.

Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Гострий перець і часник ви додавайте до смаку, якщо взагалі не любите гостре, тоді можете і не додавати.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар