Салат «Грибна поляна»

Салати з грибами

Відмінний салат для новорічного столу. Виходить дуже красивий і надзвичайно смачний. Звичайно, його можна приготувати і не тільки до новорічного столу, але і для будь-якого урочистого випадку. Салат цікавий і апетитний, спробуйте.

Необхідні продукти

  • 300 грам маринованих грибів
  • куряче філе
  • 1 морква
  • 4 штуки картоплі
  • зелена цибуля, петрушка
  • 100 грам маринованих огірків
  • 200 грам сиру
  • сіль, перець
  • майонез

Салат «Грибна поляна»: процес приготування

Заздалегідь відварюємо куряче філе і залишаємо в бульйоні до повного охолодження.

Картоплю і моркву відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Готове куряче філе нарізаємо невеликими шматочками.

Мариновані огірки нарізаємо кубиком. Подрібнюємо зелень і зелену цибулю.

Беремо роз’ємну форму і замотуємо в плівку.

Беремо гриби і укладаємо капелюшками вниз. У проміжки в деяких місцях ставимо петрушку.
Зверху насипаємо зелень і зелену цибулю, змащуємо майонезом.

На дрібній тертці натираємо сир і викладаємо наступним шаром, робимо майонезну сіточку.

На дрібній тертці натираємо моркву і викладаємо зверху на сир. Перчимо і змащуємо майонезом. Зверху викладаємо куряче філе, перчимо і робимо майонезну сіточку. Зверху викладаємо шар з огірочків.

На великій тертці натираємо очищену картоплю, змішуємо з майонезом і кропом. Викладаємо Картоплю останнім шаром і розподіляємо по салату. Все накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин.

Через відведений час знімаємо плівку і накриваємо салат тарілкою. Акуратно перевертаємо і знімаємо решту плівки. І відразу ж подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь