Приготуємо рибний салат з рисом, солоними огірками та сиром. Це рецепт ситного салату з відвареним минтаєм.
Салати з риби не менш популярні, ніж овочеві або м’ясні. Риба добре поєднується з багатьма інгредієнтами і надає салатам більш ніжний смак і ситість. Для салатів з риби більше підходить мало кісткова риба, така як минтай, хек, тріска. Заправляти такі салати краще майонезом високої жирності: 67% і вище. Спробуйте, це дуже смачно!
Інгредієнти
- Минтай – 500 г
- Рис – 0,5 ст.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Сир твердий – 50 г
- Майонез – 3 ст. л.
- Оцет – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ч.л.
Як приготувати рибний салат
Рибу почистити, ретельно вимити зсередини і зовні, опустити в киплячу підсолену воду, 1 ч. ложка солі на 1 л води, і відварити протягом 20 хвилин.
Минтай остудити, очистити від кісточок і шкіри і розібрати на невеликі шматочки.
Крупу промити в декількох водах до повного видалення каламуті, опустити в підсолену воду, додати оцет і відварити до м’якості. Не розварити! Рис повинен бути цілим і пружним. Готовий рис викласти на друшляк, промити холодною кип’яченою водою і остудити.
Огірки розрізати вздовж на 4 частини, а потім тонко нашаткувати поперек.
Сир натерти на великій тертці.
У мисці з’єднати рибу, огірки і рис, заправити майонезом. Все ретельно перемішати.
Викласти салат порційно на тарілки.
Зверху посипати сиром. Можна прикрасити салат гілочкою зелені. Смачного!