Рибний салат з рисом і солоними огірками

Рибний салат з рисом і солоними огірками - рецепт Салати з рибою

Приготуємо рибний салат з рисом, солоними огірками та сиром. Це рецепт ситного салату з відвареним минтаєм.

Салати з риби не менш популярні, ніж овочеві або м’ясні. Риба добре поєднується з багатьма інгредієнтами і надає салатам більш ніжний смак і ситість. Для салатів з риби більше підходить мало кісткова риба, така як минтай, хек, тріска. Заправляти такі салати краще майонезом високої жирності: 67% і вище. Спробуйте, це дуже смачно!

Інгредієнти

  • Минтай – 500 г
  • Рис – 0,5 ст.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 г
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ч.л.

Як приготувати рибний салат

Рибу почистити, ретельно вимити зсередини і зовні, опустити в киплячу підсолену воду, 1 ч. ложка солі на 1 л води, і відварити протягом 20 хвилин.

Минтай остудити, очистити від кісточок і шкіри і розібрати на невеликі шматочки.

Крупу промити в декількох водах до повного видалення каламуті, опустити в підсолену воду, додати оцет і відварити до м’якості. Не розварити! Рис повинен бути цілим і пружним. Готовий рис викласти на друшляк, промити холодною кип’яченою водою і остудити.

Огірки розрізати вздовж на 4 частини, а потім тонко нашаткувати поперек.

Сир натерти на великій тертці.

У мисці з’єднати рибу, огірки і рис, заправити майонезом. Все ретельно перемішати.

Рибний салат

Викласти салат порційно на тарілки.

Зверху посипати сиром. Можна прикрасити салат гілочкою зелені. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар