Рулька в квасі: в одному рецепті з’єдналися два сезони!

Другі страви з м'яса

Візитна картка німецької кухні – соковита, ніжна свиняча рулька в пиві.

Варто доторкнутися до м’яса, і воно відстає від кістки! Ось якою повинна бути рулька. Однак пиво, яким би воно не було, дає багато гіркоти. До того ж бульйон, в якому було зварено м’ясо, потім не використовуєш навіть для соусу. Звичайно, певна гірчинка – це родзинка, але у нас є ідея трохи краще.

Розповідаємо, як готувати рульку в квасі. Квас дасть все той же солодовий смак, і це головне! Не важливо, який ви використовуєте, темний або світлий, головне, щоб без цукру і барвників. Так, квас не повинен бути солодким, адже для цього є морква. Рецептів рульки існує багато, але цей – король серед всіх.

Складові

  • Свиняча гомілка – 1 шт.
  • Петрушка – 15 г
  • Кінза – 15 г
  • Цибуля – 1,5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чорний чай – 1 ст. л.
  • Квас – 2 л
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Мед – 2 ч. л.
  • Яблучний оцет – 1 ст. л.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.

Рулька в квасі: покроковий рецепт приготування

Підготуйте свинячу рульку: на ній не повинно бути щетини, зріз повинен бути акуратним і без крихт. Бажано обпекти її кулінарним пальником додатково, щоб надати смак, так само можна вчинити і з усіма овочами, які підуть в бульйон.

Отже, викладіть рульку в каструлю. Додайте туди зелень (використовуйте тільки стебла, в них найяскравіший аромат), нарізану на довгі часточки велику моркву, нарізану четвертинками цибулю.

Черга прянощів. Додайте скибочки цедри апельсина (зріжте ножем 5 смужок). Цедра потрібна, щоб облагородити запах свинини. У бульйон також йде: грубо порубаний часник, лавровий лист, 1 ч. л. солі і чорний чай для гарного кольору і густого аромату.

Варіть рульку 2 години середньому вогні, не накриваючи кришкою, але один раз її потрібно буде перевернути. Рулька буде готова, коли шкірка на ній буде ковзати по м’ясу, а сама вона стане дуже м’якою, але не розвареною.

Приготуйте соус: змішайте мед з 2-3 ст. л. апельсинового соку, парою ложок соняшникової олії, ложкою яблучного оцту і 0,5 ч. л. солі. Збийте соус віночком і щедро змастіть рульку (якомога швидше після того, як дістанете її з бульйону, щоб не охолола).

Відправте ногу в розігріту духовку на 15-20 хвилин. Потім дістаньте, знову змастіть соусом і запікайте ще стільки ж. Рулька повинна стати глянсовою, а м’ясо – найніжнішим, воно легко має відділятися від кісток.

Рекомендуємо приготувати з бульйону приголомшливий соус. Для цього уваріть його в три рази, додайте 1 ст. л. гірчиці і 1 ст. л. (з гіркою) м’якого вершкового масла. Збийте все віночком – готово! Щоб зробити соус більш густим, можна додати трохи крохмалю чи борошна за принципом соусу бешамель. А взагалі таку рульку варто подавати з квашеною капустою за улюбленим рецептом! Як ви вважаєте?

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь