Проста страва на кожен день. Так як зараз сезон кабачків, то я рекомендую вам її приготувати. Страва виходить ситна і соковита, а кабачки роблять її не особливо калорійною. Кабачки з м’ясом просто ідеально поєднуються між собою, а значить і страва має чудовий смак.
Необхідні продукти
- 3 кабачка
- 250 грам фаршу
- 100 грам рису
- 1 цибулина
- сіль, перець за смаком
Для заливки
- 2 столові ложки томатної пасти
- 2 столові ложки сметани
- 1 чайна ложка хмелі-сунелі
- 100 мілілітрів води
Процес приготування рулетів
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками, додаємо до фаршу. Туди ж кладемо сіль і перець за смаком, перемішуємо.
Рис промиваємо і відкидаємо на друшляк. Додаємо його до фаршу і знову перемішуємо.
Кабачки нарізаємо на тонкі скибочки. Солимо їх і кладемо на друшляк. Решту або браковані кабачки нарізаємо дрібними шматочками і додаємо в фарш, перемішуємо.
Беремо одну смужку кабачка, потім трохи фаршу і формуємо з нього ковбаску, а потім кладемо на одну сторону кабачка, звертаємо в рулетик. Точно також чинимо з іншими кабачками.
Утворені рулетики перекладаємо в сковороду щільно один до одного. Ставимо все на плиту.
Приготуємо заливку. У миску кладемо сметану і томатну пасту, Додаємо хмелі-сунелі і вливаємо воду, все перемішуємо.
Отриману заливку розподіляємо по рулетикам і доводимо до кипіння. Все накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні 40-45 хвилин, а потім знімаємо з вогню.
Готові голубці залишаємо на 10 хвилин, а потім подаємо до столу.