Розсольник зі сметаною і з перловою крупою

Розсольник зі сметаною - рецепт приготування Перші страви

Сьогодні на порядку денному у нас розсольник зі сметаною. Рецептів розсольнику безліч. Його можна варити і з гречкою, і з рисом, і з перловкою. Ми ж зупинимося на перловці. Суп, зварений за даним рецептом, виходить надзвичайно смачним і ароматним. Він буде густим, з легкою кислинкою. Його смак точно нікого не залишить байдужим.

Необхідні інгредієнти

  • 2-2,5 літра бульйону;
  • 3 картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 солоних (або маринованих) огірка;
  • 50 грам перловки;
  • 40 мілілітрів рослинної олії;
  • 1 чайна ложка солі;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • зелень за смаком.

Як приготувати розсольник зі сметаною

Варимо курячий бульйон до готовності, не забуваємо посолити. Можна брати не тільки курку, а й будь-яке інше м’ясо за смаком.

Беремо перлову крупу і заливаємо її водою, щоб добре промити.

Промиту перловку кладемо в сотейник і заливаємо водою, потім ставимо на плиту і варимо до готовності.

Солоні огірки натираємо на великій тертці. Їх також можна замінити маринованими огірками.

Очищену і промиту моркву також натираємо на великій тертці.

Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками.

Сковороду ставимо на вогонь розігріватися, вливаємо олію.

Потім викладаємо порізану цибулю і моркву, обсмажуємо їх до м’якості. До овочів додаємо терті огірки.

У сковороду вливаємо 2 черпака бульйону і тушкуємо все разом 10-15 хвилин.

Сиру картоплю нарізаємо кубиками або брусками.

У бульйон додаємо порізану картоплю і зварену перловку.

Все перемішуємо і варимо протягом 10 хвилин.

Додаємо в бульйон овочеву суміш і варимо ще 10 хвилин. Солимо і перчимо до смаку.

За бажанням, можна додати м’ясо, з якого варили бульйон.

Додаємо зелень за смаком і варимо ще 3 хвилини.

Даємо супу настоятися – і можна подавати на стіл: не забудьте покласти в кожну тарілку сметану (за смаком).

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар