Страва виходить неймовірно ароматною, чудово ніжною і шалено смачною!
Інгредієнти, які будуть потрібні для основи:
- Два кабачка;
- 100 мл кефіру;
- Два яйця;
- 25 г цільнозернового борошна;
5 г часнику; - Зелень на ваш смак;
- Перець, сіль на ваш смак.
Інгредієнти, які будуть потрібні для сирного соусу:
- 50 г м’якого знежиреного сиру;
- 7 г часнику;
- Зелень на ваш смак.
Приступаємо до процесу приготування кабачків в клярі
З кабачків зріжте шкірку і поріжте їх на тонкі пластини, товщина яких повинна бути не більше 1 см (так будуть швидше смажитися).
Складіть кабачки в миску, посоліть, поперчіть, видавіть через прес пару зубців часнику і добре перемішайте.
Яйця розбийте в іншу ємність, посоліть і перетріть. Влийте кефір і розмішайте.
Окремо насипте борошно в мисочку, влийте в неї воду і розмішайте. Повинна вийти маса по консистенції, як густа сметана.
Опустіть всі кабачкові пластини в кляр і обсмажте з однієї й іншої сторони на невеликій кількості олії.
Якщо кляр занадто густий, то долийте ще кефіру або розбавте кабачковим соком.
У сир додайте дрібно посічену зелень (петрушку, кріп, базилік), видавіть часник, посоліть трохи і перебийте, використовуючи блендер. Соус готовий!