Рецепт котлет з хлібом і водою. Котлети по-селянськи

Котлети

Якщо змішати в правильних пропорціях фарш і хліб, то виходять дуже смачні котлети, м’які і соковиті.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • фарш – 1 кг;
  • батон, білий хліб черствий – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль, перець, часник.

Котлети по-селянськи: процес приготування

Фарш беріть будь-який за власним смаком, можна асорті.

Хліб або батон замочуємо у воді на кілька хвилин і потім віджимаємо і змішуємо з фаршем.

Порада: обсяг хліба не повинен становити більше 40% від загальної маси, що і зробить котлети м’якими і соковитими, з особливим смаком.

Цибулю подрібнюємо за допомогою блендера і змішуємо з фаршем, додаємо до смаку сіль, перець, подрібнений часник і інші спеції. Добре вимішуємо і відбиваємо, накриваємо фарш і ставимо його в холодильник на 1 годину.

Формуємо котлети, обвалюємо їх в панірувальних сухарях і обсмажуємо в соняшниковій олії з обох сторін.

Якщо у вас є бажання і час, можна вмочити кожну котлету в розтоплене вершкове масло, скласти в каструлю і протушкувати на плиті або в духовці з лавровим листом. Або ж в томатному соусі з зеленню, вийде ще й смачна підлива до гарніру.

 

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь