Готується ця закуска швидко, адже кабачки не потрібно смажити, все зробить за вас духовка. Самі кабачки виходять м’якими і соковитими, а ось сирна скоринка – хрусткою. У закуски чудовий аромат, який прямо манить на кухню. Так що чекайте набігів своєї сім’ї.
Потрібні такі інгредієнти:
- Кабачки молоденькі – 400-500 г;
- Сир твердий – 30 г (краще всього підходить для цієї закуски Пармезан);
- Борошно пшеничне – дві ст. л .;
- Олія нерафінована – 2 ст. л.
Спеції, які потрібні:
- Базилік / сушений часник / паприка / по одній ч. л.;
- Орегано – пів ч. л.;
- Пластівці чилі – чверть ч. л.;
- Сіль – півтори ч. л. (або дивіться за своїм смаком).
Покроковий процес приготування кабачків
Кабачки добре помити, обсушити, видалити кінчики і порізати кружечками (товщина 5 мм). Скласти їх в глибокий посуд.
Кабачки посолити, перемішати і відставити убік на десять хвилин. Після цього перекласти їх в друшляк, щоб стік сік.
Кружечки кабачка викласти на одноразовий рушник, щоб вони обсохнули.
Деко застелити пекарним папером і змастити олією соняшниковою.
Взяти щільний поліетиленовий пакет, засипати в нього борошно і всі спеції, які перераховані вище. Потрусити пакет, щоб все перемішалося.
Тепер невеликими партіями в пакет помістити кабачки і струснути добре.
Викласти паніровані кружечки на деко і посипати сиром, який перед цим необхідно натерти.
Включити духовку і нагріти її до 210 °. Помістити кабачки на 15 хвилин. В кінці приготування включити гриль, щоб підсмажити верх.
Кабачки перекласти на тарілку і присипати дрібно січеною зеленню.
Така закуска виходить досить ситною, але при цьому не калорійною. Дуже смачною і незвично!