Рецепт хрустких кабачків з сиром в духовці

Другі страви з кабачків

Готується ця закуска швидко, адже кабачки не потрібно смажити, все зробить за вас духовка. Самі кабачки виходять м’якими і соковитими, а ось сирна скоринка – хрусткою. У закуски чудовий аромат, який прямо манить на кухню. Так що чекайте набігів своєї сім’ї.

Потрібні такі інгредієнти:

  • Кабачки молоденькі – 400-500 г;
  • Сир твердий – 30 г (краще всього підходить для цієї закуски Пармезан);
  • Борошно пшеничне – дві ст. л .;
  • Олія нерафінована – 2 ст. л.

Спеції, які потрібні:

  • Базилік / сушений часник / паприка / по одній ч. л.;
  • Орегано – пів ч. л.;
  • Пластівці чилі – чверть ч. л.;
  • Сіль – півтори ч. л. (або дивіться за своїм смаком).

Покроковий процес приготування кабачків

Кабачки добре помити, обсушити, видалити кінчики і порізати кружечками (товщина 5 мм). Скласти їх в глибокий посуд.

Кабачки посолити, перемішати і відставити убік на десять хвилин. Після цього перекласти їх в друшляк, щоб стік сік.

Кружечки кабачка викласти на одноразовий рушник, щоб вони обсохнули.

Деко застелити пекарним папером і змастити олією соняшниковою.

Взяти щільний поліетиленовий пакет, засипати в нього борошно і всі спеції, які перераховані вище. Потрусити пакет, щоб все перемішалося.

Тепер невеликими партіями в пакет помістити кабачки і струснути добре.

Викласти паніровані кружечки на деко і посипати сиром, який перед цим необхідно натерти.

Включити духовку і нагріти її до 210 °. Помістити кабачки на 15 хвилин. В кінці приготування включити гриль, щоб підсмажити верх.

Кабачки перекласти на тарілку і присипати дрібно січеною зеленню.

Така закуска виходить досить ситною, але при цьому не калорійною. Дуже смачною і незвично!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар